Mandle jsou bohatým zdrojem vitaminu E, vitamínů skupiny B, vápníku, fosforu, železa a hořčíku. Dále obsahují spoustu bílkovin, zinek, selen, měď a mnoho dalšího. Díky mandlovému máslu si na mandlích můžeme pochutnávat ve smoothie, snídaňových kaší nebo třeba na pečivu. Co si ale z mandlí rovnou to pečivo připravit? Pečení madlového chleba je hračka!
Mandlový chléb je extra vhodný pro ty, co velkým obloukem obchází jakékoli proteinové potraviny – maso, vejce, luštěniny, ryby.
INGREDIENCE:
POSTUP:
Rozehřejte troubu na 150°C. Připravte si ideálně silikonovou pečicí formu na menší chleba, nebo klasickou vyložte peč.papírem, ať jde chleba hezky z formy ven.
Důkladně v mixéru spojte všechny ingredience, těsto vlijte do formy a pokud chcete, posypte vršek oblíbenými oříšky či semínky (já sekané para).
Pečte 30 min, poté vyndejte, nechejte vychladnout a hurá na to.
Chleba je nádherně měkoučký a vůbec se nesype. Uvidíte.