Těmito sušenkami krásně zaženete chuť na dobrotu a nehřešíte, v sušenkách není nic ilegálního, co by mělo vadit prostředí zdravých střev :) zdravá čokoláda s mírou a vhodné sacharidy jsou relaxant, pojďme do nich.
INGREDIENCE:
Zahřejte troubu na 180 stupňů. Dva plechy na cukroví vyložte pečicím papírem/ vymažte tukem. Smíchejte lněné semínko a vodu v hrnku a dejte stranou (vznikne želé, které je alternativou vajíček).
Ve velké míse pomocí mixéru vyšlehejte rozpuštěný kokosový olej, jablečné pyré, sladidlo a javorový sirup.
Přidejte i vanilku a gel ze lněného semínka.
V kuchyňském robotu rozemelte 2 1/4 hrnku ovsa na jemnou mouku (případně si můžete koupit již hotovou mouku, ale pozor, aby byla bezlepková!)
Ovesnou mouku přendejte do mísy a vmíchejte skořici, sodu, sůl a prášek do pečiva.
Postupně přidávejte suché přísady do mokrých a šlehejte, dokud se dobře nespojí, asi 1 minutu.
Vmíchejte 1/4 šálku celých bezlepkových ovesných vloček a brusinky, vlašské ořechy a čokoládové lupínky.
Z těsta udělejte kuličky (přibližně 2 lžíce směsi) a na jeden plát položte 12 sušenek. Mírně je vyrovnejte. Pokud chcete, přitlačte navrch pár brusinek, lupínků nebo vlašských ořechů.
Pečte 10 minut.
Nechte je několik minut odpočinout na plechu, než je přesunete jinam.
Hotovo :) věřím, že si pochutnáte!