ANTISTRESOVÉ ČOKO SUŠENKY

Těmito sušenkami krásně zaženete chuť na dobrotu a nehřešíte, v sušenkách není nic ilegálního, co by mělo vadit prostředí zdravých střev :) zdravá čokoláda s mírou a vhodné sacharidy jsou relaxant, pojďme do nich.

INGREDIENCE:

  • 2 lžíce mletého lněného semínka
  • 6 lžic vody
  • 1/4 hrnku rozehřátého kokosového oleje
  • 1/2 hrnku nedoslazeného jablečného pyré
  • 1/2 hrnku erythritolu (bez energie)/ kokosového cukru (s energií)
  • 2 lžíce javorového/ datlového sirupu
  • 2 lžičky vanilky – není však nutná, pokud ve spíži chybí
  • 2 1/4 hrnku bezlepkových ovesných vloček
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • další 1/4 hrnku bezlepkových ovesných vloček
  • 1 hrnek sušených brusinek nebo rozinek – POZOR – bez emulgátorů a doslazení
  • 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
  • 1 1/4 hrnku hořké čokolády pro vegany (tedy bez mléka) – já ráda pracuji již s předpřipravenými kousky čokolády nebo klidně můžete použít běžnou veganskou tabulku čokolády – jen pozor na kvalitu – čím je doslazená a také jaké další přísady obsahuje, krom těch opravdu nutných, jako je třeba kakaové máslo a kakao :) na trhu jsou obrovské rozdíly!

Zahřejte troubu na 180 stupňů. Dva plechy na cukroví vyložte pečicím papírem/ vymažte tukem. Smíchejte lněné semínko a vodu v hrnku a dejte stranou (vznikne želé, které je alternativou vajíček).
Ve velké míse pomocí mixéru vyšlehejte rozpuštěný kokosový olej, jablečné pyré, sladidlo a javorový sirup.
Přidejte i vanilku a gel ze lněného semínka.
V kuchyňském robotu rozemelte 2 1/4 hrnku ovsa na jemnou mouku (případně si můžete koupit již hotovou mouku, ale pozor, aby byla bezlepková!)
Ovesnou mouku přendejte do mísy a vmíchejte skořici, sodu, sůl a prášek do pečiva.
Postupně přidávejte suché přísady do mokrých a šlehejte, dokud se dobře nespojí, asi 1 minutu.
Vmíchejte 1/4 šálku celých bezlepkových ovesných vloček a brusinky, vlašské ořechy a čokoládové lupínky.
Z těsta udělejte kuličky (přibližně 2 lžíce směsi) a na jeden plát položte 12 sušenek. Mírně je vyrovnejte. Pokud chcete, přitlačte navrch pár brusinek, lupínků nebo vlašských ořechů.
Pečte 10 minut.
Nechte je několik minut odpočinout na plechu, než je přesunete jinam.
Hotovo :) věřím, že si pochutnáte!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *