AVOKÁDOVÁ ČOKOLÁDKA

INGREDIENCE 1 větší/ 2 menší porce:

  • 1/2 velkého zralého avokáda – rozpůlit, vyndat pecku a vyškrábat dužinu ze slupky (avokádo by mělo být hezky zralé, tedy uvnitř krásně zelené a měkké asi jako lehce povolené máslo. Nikdy nepožívejte tvrdé avokádo, chuť není dobrá, ani se s ním nedá pracovat)
  • 1 zralý banán – měl by mít hnědé skvrnky na slupce, pak je krásně slaďoučký a puding ve finále není třeba vůbec doslazovat
  • 1 lžičky lískooříškového másla, může však být i kešu či mandlové máslo
  • 100 ml kokosového mléka (rýžové či mandlové je také fajn)
  • 2 lžičky chia semínek
  • 2 vrchovaté lžíce raw kakaa (aby mělo vitamíny a minerály)

POSTUP:

Vše dejte společně do mixéru a mixujte do krémové konzistence. Dozdobte čím je libo – já mám doma milovníka jahod, takže volba je jasná. :) Je to mňamka. Hurá na to!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *