BANÁNOVÝ CHLEBÍK

Čerstvý banánový chleba v troubě, který voní celou vaší kuchyní, je docela možná jedna z nejlepších věcí na světě. Tento banánový chléb je příjemně vlhký, chutný a snadno se připravuje. Je bezlepkový a bez mléčných výrobků, perfektní na ranní ukusování.

Věděli jste, že banány obsahují vysokou koncentraci vitamínu B6? Mimo to také železo, vitamin C, D a E, beta karoten, draslík, vápník, měď, zinek, mangan a další. Není nutné všechno hned suplementovat ;) Nepodceňujme přírodu.

INGREDIENCE:

  • 2-3 banány – pěkně zralé = asi 1 1/4 šálku rozmačkaných
  • 1 banán, čerstvý na ozdobení chlebíku
  • 2 šálky mandlové mouky (doma umleté mandle jsou nej)
  • 1/2 šálku tapiokové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 velká vejce
  • 1/4 šálku ghé nebo kokosového rozpuštěného oleje 
  • 1/4 šálku medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

POSTUP:

Předehřejte troubu na 180°C. Smíchejte všechny přísady – já vše házím do mixéru :), je to bez práce. Nalijte těsto do formy vyložené pečicím papírem a nahoru opatrně položte rozpůlený banán. Pečte po dobu 50-60 minut.
Ještě teplý, krásně čerstvý chlebík je nejlepší!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *