BEZLEPKOVÉ LÍVANCE JAKO OD BABIČKY

V tomto receptu je použita troška medu. Vědělli jste, že med svým obsahem železa a mědi zvyšuje obsah krevního barviva (hemoglobinu) a podporuje tvorbu krve? Med je přírozená potravina, za mne jedno z nejlepších sladidel, hned po samotném ovoci.

INGREDIENCE na asi 5 vetších lívanců:

  • 1 vaječný bílek
  • 100 g mandlové mouky
  • 10 g pohankové mouky
  • 30 ml vody
  • 2 celá vejce
  • 40 g medu (dejte si záležet, ať je opravdu kvalitní, ideálně od známého včelaře)
  • špetka soli
  • 1/4 lžičky sody
  • špetka skořice
  • ghee nebo panenský kokosový olej na pánvičku

POSTUP:

Nejlépe uděláte, pokud si na pomoc vezmete roboty. Ručním mixérem vyšlehejte samotný bílek do tuhé konzistence a dejte na chvíli stranou. V další míse spojte pomocí mixéru ostatní ingredience a poté jemně – teď už jen ručně – vmíchejte vyšlehaný bílek.

Dejte si rozehřát pánek na střední stupeň, lehce ji pomažte tukem a jakmile začne tuk vonět po kuchyni, můžete se dát do opékání tenších lívanečků. Každá strana vám zabere asi 3 minuty, záleží však na druhu pánvičky a jejím materiálu.

Lívanečky si dejte s čím je libo, doporučuji datlový sirup, chia marmeládu, čokoládku a čerstvé ovoce ;)

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *