V tomto receptu je použita troška medu. Vědělli jste, že med svým obsahem železa a mědi zvyšuje obsah krevního barviva (hemoglobinu) a podporuje tvorbu krve? Med je přírozená potravina, za mne jedno z nejlepších sladidel, hned po samotném ovoci.
INGREDIENCE na asi 5 vetších lívanců:
POSTUP:
Nejlépe uděláte, pokud si na pomoc vezmete roboty. Ručním mixérem vyšlehejte samotný bílek do tuhé konzistence a dejte na chvíli stranou. V další míse spojte pomocí mixéru ostatní ingredience a poté jemně – teď už jen ručně – vmíchejte vyšlehaný bílek.
Dejte si rozehřát pánek na střední stupeň, lehce ji pomažte tukem a jakmile začne tuk vonět po kuchyni, můžete se dát do opékání tenších lívanečků. Každá strana vám zabere asi 3 minuty, záleží však na druhu pánvičky a jejím materiálu.
Lívanečky si dejte s čím je libo, doporučuji datlový sirup, chia marmeládu, čokoládku a čerstvé ovoce ;)