BEZLEPKOVÝ CHÉB S VAJÍČKOVOU POMAZÁNKOU S AVOKÁDEM

Věděli jste, že:

  • K tomu, aby avokádo dobře rostlo, potřebuje v blízkém okolí další strom, protože samoopylení květů je téměř nemožné? Plody navíc většinou rostou jen ve dvojicích, není to roztomilé? Aztékové dokonce věřili, že avokádo je symbolem lásky a plodnosti.
  • Na našem trhu seženete hlavně 2 odrůdy avokáda Hass a Fuerte, tedy černé a zelené. Hass je vhodné konzumovat ihned, Fuerte vám doma vydrží až 4 dny.

INGREDIENCE:

  • bezlepkový chléb/ rýžové pufované chlebíčky jsou také moc fajn – děti mají většinou křupavé rády
  • 4 vejce ( od farmáře) natvrdo
  • 50g povoleného ghí (stačí pár minut mimo lednici)
  • 2 lžíce kvalitní majonézy
  • himalajská sůl, pepř
  • 1/2 – 1 celé avokádo (záleží na velikosti a oblibě)
  • cherry rajčátka pro ozdobu

POSTUP:

Připravte si větší misku, ve které vše spojíte: vejce nakrájejte najemno, avokádo rozpulte, vydloubněte pecku, lžící vyberte dužinu, kterou následně rozmačkejte vidličkou na kašičku. Přidejte sůl, pepř, ghí a majonézu. Důkladně vše spojte. Jakmile dáte pomazánku do lednice, díky ghí mírně ztuhne. Nejlepší je samozřejmě čerstvá na oblíbeném kousku pečiva

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *