BEZOBILNÝ BANÁNOVÝ CHLÉB

Vyzkoušejte tento super chutný paleo recept na banánový chléb bez obilovin!

INGREDIENCE:

  • 3 zralé banány
  • 3 polévkové lžíce ořechového másla (já použila tahini – pasta ze sezamu – obsahuje velké množství vápníku)
  • Šťáva z ½ citronu
  • ½ šálku kokosové mouky
  • 4 vejce chovaná na pastvě
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce kokosového oleje/ ghí
    1 polévková lžíce kvalitního medu nebo javorového sirupu (datlový sirup)
  • Špetka (himalajské) soli pro výraznější chuť

POSTUP:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte/ vyložte pečicím papírem formu na chleba. Smíchejte kokosovou mouku, jedlou sodu a sůl v jedné misce. Do druhé mísy dejte banány, mandlové máslo, citron, vejce, rozpuštěný tuk, med nebo sirup a rozmixujte do hladka. Přidejte mokré ingredience k suchým a míchejte, dokud se dobře nespojí.

Směs nalijte do připravené formy. Pečte 45 minut nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde čistá. Chlebík nechte důkladně vychladnout a teprve pak krájejte.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *