BORŮVKOVÉ MUFFINKY

INGREDIENCE:

  • 1 1/2 šálku bezlepkové ovesné mouky
  • 1/2 šálku mouky z celozrnné rýže
  • 2/3 šálku kokosového cukru
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů nebo sody
  • 1/2 šálku neslazeného rostlinného mléka
  • 1/3 šálku nedoslazeného jablečného pyré (náhrada vajec)
  • 1/4 šálku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1/2 šálku mražených lesních borůvek

Předehřejte troubu na 180°C. Použijte silikonové formičky na muffinky nebo ty klasické vystelte papírky na muffinky, případně vymažte koko.olejem a vysypte troškou mouky, ať se těsto nepřichytí a muffinky jdou z formiček hezky ven. Ve větší misce smíchejte ovesnou mouku, mouku z hnědé rýže, kokosový cukr a prášek do pečiva. Dejte stranou. V jiné misce smíchejte důkladně mléko, pyré, povolený kokosový olej. Spojte suché přísady s mokrými a ručně vymíchejte příjemné těsto, jako na bábovku. Nakonec jemně vmíchejte borůvky, těsto rovnoměrně rozdělte do formiček a pečte po dobu asi 20 minut, párátko na zkoušku by z muffinku mělo vyjít čisté. Nechte důkladně vychladnout.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *