BORŮVKOVÝ KOLÁČ

INGREDIENCE

– spodní těsto:

  • 3 lžíce (doma) mletého lněného semínka
  • 1/3 šálku jablečného pyré
  • 1/2 šálku kokosového cukru
  • 1/3 šálku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 1/2 šálku bezlepkové ovesné mouky (klidně namleté vločky) 
  • 1/2 šálku mouky z hnědé rýže
  • 3 lžíce tapiokové mouky

– drobenka:

  • 1/3 šálku bezlepkové ovesné mouky
  • 2 lžíce mouky z hnědé rýže
  • 1 polévková lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

– náplň:

  • 6 šálků zmražených lesních borůvek (tady prosím opravdu nešetřete)
  • 2/3 šálku medu nebo javorového sirupu
  • 1/3 šálku tapiokového škrobu
  • 2 lžíce citronové šťávy

POSTUP:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Všechny suroviny na těsto dobře smíchejte a dejte chladit na 30 minut do lednice

Poté těsto vyválejte mezi dvěma listy pečicího papíru a poté přeneste do formy. Rukama těsto rovnoměrně zatlačte na dno a boky nádoby. K vyrovnání dna můžete použít sklenici. Těsto na dně formy několikrát propíchejte vidličkou. Dále smíchejte přísady na náplň a nechejte chvilku zatuhnout v ledničce. Mezitím připravte drobenku – stačí vše smíchat. Nyní borůvkovou náplň rozvrstvěte na těsto a rovnoměrně posypte drobenkou.
Dejte péct do předehřáté trouby na zhruba 30 min. Po upečení nechte vychladnout.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *