CHLÉB Z MANDLOVÉHO MÁSLA

Mandle jsou bohatým zdrojem vitaminu E, vitamínů skupiny B, vápníku, fosforu, železa a hořčíku. Dále obsahují spoustu bílkovin, zinek, selen, měď a mnoho dalšího. Díky mandlovému máslu si na mandlích můžeme pochutnávat ve smoothie, snídaňových kaší nebo třeba na pečivu. Co si ale z mandlí rovnou to pečivo připravit? Pečení madlového chleba je hračka!

Mandlový chléb je extra vhodný pro ty, co velkým obloukem obchází jakékoli proteinové potraviny – maso, vejce, luštěniny, ryby.

INGREDIENCE:

  • 4 vejce farmářské
  • hrnek (220-250g) mandlového másla
  • 1/2 lžičky růžové soli (a pokud chcete jíst chleba jen naslano, přidejte oblíbené bylinky – já bazalku a tymián)
  • lžička sody

POSTUP:

Rozehřejte troubu na 150°C. Připravte si ideálně silikonovou pečicí formu na menší chleba, nebo klasickou vyložte peč.papírem, ať jde chleba hezky z formy ven.

Důkladně v mixéru spojte všechny ingredience, těsto vlijte do formy a pokud chcete, posypte vršek oblíbenými oříšky či semínky (já sekané para).

Pečte 30 min, poté vyndejte, nechejte vychladnout a hurá na to.

Chleba je nádherně měkoučký a vůbec se nesype. Uvidíte. 

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *