Cizrna se řadí společně s červenou čočkou mezi jednoduše stravitelné luštěniny. Nutričně se jedná o významnou potravinu, která má poměrně významný obsah bílkovin i vlákniny. Pokud jste z ní ještě nikdy nezkoušeli vyrobit sladký pokrm, je právě na čase :) Vsaďte na cizrnové lívanečky! Vůbec nevadí, pokud nejste příznivci luštěnin – v lívanečcích nepoznáte klasickou chuť cizrny.
4 osoby
Uvařenou cizrnu rozmixujte s rostlinným nápojem a ostatními ingrediencemi. Když bude těsto moc husté, stačí přidat trošku rostlinného nápoje na zředění. Poté na pánvi, která může být lehce potřená (kokosovým či řepkovým) olejem, opékejte z obou stran lívanečky.
Cizrnové lívanečky jsou výborné se skořicí a medem/ javorovým sirupem nebo třeba s jemně mletým palmovým cukrem společně s vlašskými oříšky.