CIZRNOVÉ LÍVANEČKY

Cizrna se řadí společně s červenou čočkou mezi jednoduše stravitelné luštěniny. Nutričně se jedná o významnou potravinu, která má poměrně významný obsah bílkovin i vlákniny. Pokud jste z ní ještě nikdy nezkoušeli vyrobit sladký pokrm, je právě na čase :) Vsaďte na cizrnové lívanečky! Vůbec nevadí, pokud nejste příznivci luštěnin – v lívanečcích nepoznáte klasickou chuť cizrny.


INGREDIENCE:

4 osoby

  • 200 g vařené cizrny
  • 1 BIO / FARM. vejce
  • 2 lžíce bezlepkové mouky (pohanká, rýžová, mix…)
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 lžičky palmového/ kokosového cukru
  • 50 – 100 ml rostlinného nápoje (množství hodně závisí na druhu použité mouky – rýžový, mandlový, kokosový…)

POSTUP:

Uvařenou cizrnu rozmixujte s rostlinným nápojem a ostatními ingrediencemi. Když bude těsto moc husté, stačí přidat trošku rostlinného nápoje na zředění. Poté na pánvi, která může být lehce potřená (kokosovým či řepkovým) olejem, opékejte z obou stran lívanečky.

Cizrnové lívanečky jsou výborné se skořicí a medem/ javorovým sirupem nebo třeba s jemně mletým palmovým cukrem společně  s vlašskými oříšky.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *