ČOKOLÁDOVÉ KULIČKY V MANDLÍCH

INGREDIENCE:

  • 1/3 menšího hrníčku/ šálku nakrájených měkkých datlí
  • 1/3 šálku kešu oříšků namočených do horké vody na 3 hodiny, následně důkladně okapaných
  • 3 polévkové lžíce mandlového másla
  • 1/2 šálku ideálně raw kakaa, případně nedoslazeného kakaa
  • 1/4 šálku kokosového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu – nemusí být
  • mleté mandle na obalení

POSTUP:

Do kuchyňského robotu dejte všechny ingredience a vypracujte lehce lepivé hladké těsto. Je-li těsto drobivé, přidejte maličko vody. Je-li hmota příliš měkká, dejte těsto na chvíli do ledničky. Je-li i potom, přidejte trochu kakaa. Z hmoty rukama vyválejte kuličky o velikosti 2-3 cm. Kuličky následně obalte v mletých mandlích. Skladujte v lednici.

Pokud máte datle, které nejsou medjol – dostatečně měkké, namočte je na 20 minut do horké vody, před použitím je nechte okapat.

Pokud chcete dětem udělat zábavu, jen do toho! Trošku binec, ale spokojené dítě s čokoládovým úsměvem za to stojí :)

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *