ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY S VIŠNĚMI

INGREDIENCE na zhruba 15 sušenek:

  • 400 g červených fazolek ( já mám ráda ty z konzervy Bonduelle vapeur) – propláchnout a důkladně nechat okapat!
  • 6 poctivých lžic kokosového cukru
  • 6 lžic raw kakaa
  • 2 lžíce mandlové mouky
  • 4 lžíce raw kokosového oleje
  • špetka soli
  • opravdu velká hrst neslazených sušených višní
  • můžete přidat pár kousků nasekané (ideálně veganské = bez laktózy) čokolády, není však nutné

POSTUP:

Předehřejte troubu na 175°C a plech si vyložte pečicím papírem. Všechny ingredience důkladně spojte pomocí kuchyňského robotu tak, že výsledná směs bude téměř hladká, nikde žádná fazolka ;)

Naberte vrchovatou lžíci těsta a vytvarujte ji do tvaru kuličky, kterou na plechu lehce navlhčenou rukou či lžící rozplácněte. Těsto bude poměrně lepkavé, tak to chviličku zabere. Pečte v troubě asi 16 min.

Hotové sušenky nechte na plechu úplně vychladnout a teprve poté s nimi manipulujte. v lednici v krabičce s víčkem sušenky vydrží i 3 dny.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *