GFCFSF KNEDLÍKY PLNÉ VLÁKNINY

Máte doma fanouška omáček? Pak jsou knedlíky víc než potřeba! :)

INGREDIENCE:

  • 450 g směs mrkev – celer – petržel na drobné kousky nakrájené
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • špetka mletého pepře
  • 1 větší cibule drobně nakrájená
  • 5 vajec (farm./BIO)
  • 1 vrchovatá lžíce mandlové mouky
  • 1 vrchovatá lžíce psyllia

POSTUP:

Na kapce oleje nebo 3 lžících vody orestujte/ poduste cibulku. Asi za 3 minuty občasného promíchávání přidejte zbylou zeleninu a duste společně s kořením do změknutí. Poté vyndejte koření a nechte vychladnout. Následně zeleninu dosolte, smíchejte ji s vyšlehanými vejci, mandlovou moukou a psylliem.

Výsledkem vám bude tekutější těsto které nalijte do tukem vytřené formy a pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi po dobu 20 minut. Následně do knedlíku zkuste píchnout špejli, pokud ji vytahnete čistou, knedlík je už hezky upečený a může jít chladnout a posléze se nechat nakrájet na plátky :)

Dobrou chuť!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *