Krásně zelená jednoduchá polévka provoněná mátou a petrželkou, která je hotová do 20 minut. Hrášek je zástupcem luštěnin, luštěniny mají obrovský přínos pro zdraví, nejen proto, že jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, ale třeba i proto, že jsou obrovským zdrojem vlákniny = krmení pro hodné bakterie v našem trávicím traktu.
Dejme luštěninám prostor na talíři alespoň 3x v týdnu.
INGREDIENCE:
POSTUP:
Ve středně velkém hrnci pod pokličkou poduste ve trošce vody cibuli, pórek a česnek (stačí 3 min, pozor, aby se Vám zelenina nepřipálila, jde o to, aby byla měkká). Přidejte pokrájenou bramboru, hrášek, vývar kokosovou smetanu a popřípadě trochu vody. Přiveďte k varu a vařte zhruba 10 minut. Přidejte jemně nakrájenou petrželku, mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem. Dochuťte kořením.
Servírujte jen tak, nebo polévku dolaťte tím, co mají Vaše děti rády – vařený brambor? Bezlepková těstovina? Kousky opečeného bezlepkového chleba? Kousky masíčka či vajíčka?