JEDNODUCHÁ DOMÁCÍ GRANOLA

Během pár minut ji připravíte a budete tak mít vystaráno na snídaně/ svačinky pro sebe na celý týden. Tato krásně křupavá granola je mnohem výživnější a lahodnější než balené granoly na pultech obchodů. Je plná vlákniny, zdravých tuků a rostlinných bílkovin. Věřím, že ji budete chtít připravovat znovu a znovu. Navíc můžete tento recept použít jako základní pro vytvoření vlastní směsi.

INGREDIENCE:

  • 1/2 šálku mandlí, nasekaných
  • 1/2 šálku vlašských ořechů, nasekaných
  • 1/2 šálku pekanových ořechů, nasekaných
  • 1/2 šálku (BIO) bezlepkových ovesných vloček
  • 1/4 šálku dýňových semínek
  • 3/4 lžičky skořice
  • 3 lžíce javorového sirupu, medu od farmáře nebo datlové past
  • 1 lžička vanilkového extraktu nejlépe bez alkoholu (volitelné)

POSTUP:

Předehřejte troubu na 350 stupňů a vyložte plech pečicím papírem. Mandle, vlašské ořechy a pekanové ořechy nasekejte na hrubé kousky a dejte je do velké mísy. Oves umelte na hrubou moučku v kuchyňském robotu nebo mlýnku. Přidejte k ořechům do mísy + přidejte i zbytek ingrediencí a dobře promíchejte. Rovnoměrně směs rozprostřete na plech a pečte 12 minut – v polovině času promíchejte. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout.

Místo mandlí, pekanových ořechů nebo vlašských ořechů klidně použijte jiné oblíbené natural ořechy.
Místo dýňových semínek vyzkoušejte semínka slunečnicová.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *