JEDNODUCHÝ CHLÉB ZE LNĚNÉHO SEMÍNKA

Mám pro vás skvělý chlebík, který si můžete dát kdykoli během dne, hezky sytí, protože je plný bílkovin a vlákniny. Co je velkým benefitem lněného pečiva, tak obsah omega 3 mastných kyselin.

Celá akce pečení domácího chleba vám nezabere víc jak 35 minut, to újde, co myslíte?

Chlebík spadá do sekce keto/ paleo diet, takže vyhovuje i všem, co jsou z nějakého důvodu na nízkosacharidové dietě. Nechte si čvachtat!

INGREDIENCE:

  • 1 hrnek mletých lněných semínek (zvládne silnější mixér/ mlýnek na kávu)
  • 3 BIO vejce
  • 1/4 hrnek vody
  • 3 lžíce olivového oleje/ kokosového oleje
  • 1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 lžička mořské soli
  • 1/2 lžičky kmínu/ bazalky/ oregana či jiné bylinky

POSTUP:

Ve větší misce smíchejte suché ingredience, v menší misce „mokré“ inkredience a následně je přelijte k suchým, důkladně promíchejte.

Vzniklé těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy na chléb a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 25 minut při 180 stupních.

Po upečení nechte chléb důkladně vychladnout. Chleba je moc dobrý na sladký i slaný způsob.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *