KAKAOVÁ BUCHTA Z CIZRNY A POMERANČŮ

VĚDĚLI JSTE, ŽE

cizrna nemá esenciální aminokyselinu methionin, zatímco obilniny postrádají lysin? Kombinace luštěnin s obilninami vytváří kompletní protein, který obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Jeden šálek syrové cizrny poskytuje 50% DDD draslíku, 2% vitamínu A, 21% kalcia, 13% vitamínu C, 69% železa, 2% sodíku, 55% vitamínu B6 a 57% magnesia. Pokud ji navíc neuvaříte, nýbrž naklíčíte, výtěžek ještě násobíte.

INGREDIENCE:

  • 400 g vařené cizrny nebo dobře propláchnuté cizrny z plechovky
  • 2 středně velké pomeranče
  • 4 vejce
  • 180 g  palmového cukru
  • 50 g kakaa
  • 2 lžičky jedlé sody

POSTUP:

Do mixéru dejte pomeranče, vejce a cizrnu a mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne téměř hladký krém. Do mísy nasypte cukr, kakao, sodu,promíchejte a přilijte krém. Důkladně vše spojte, vyložte formu pečicím papírem, vlijte těsto a dejte péci do předem vyhřáté trouby na 175 stupňů asi 45 minut. Nechte vchladnout , poté teprve krájejte. Buchta by měla být příjemně vláčná, pokud je sušší, je třeba ji příště péci o malinko kratší dobu, každá trouba je prostě jiná.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *