VĚDĚLI JSTE, ŽE
cizrna nemá esenciální aminokyselinu methionin, zatímco obilniny postrádají lysin? Kombinace luštěnin s obilninami vytváří kompletní protein, který obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Jeden šálek syrové cizrny poskytuje 50% DDD draslíku, 2% vitamínu A, 21% kalcia, 13% vitamínu C, 69% železa, 2% sodíku, 55% vitamínu B6 a 57% magnesia. Pokud ji navíc neuvaříte, nýbrž naklíčíte, výtěžek ještě násobíte.
INGREDIENCE:
POSTUP:
Do mixéru dejte pomeranče, vejce a cizrnu a mixujte tak dlouho, dokud vám nevznikne téměř hladký krém. Do mísy nasypte cukr, kakao, sodu,promíchejte a přilijte krém. Důkladně vše spojte, vyložte formu pečicím papírem, vlijte těsto a dejte péci do předem vyhřáté trouby na 175 stupňů asi 45 minut. Nechte vchladnout , poté teprve krájejte. Buchta by měla být příjemně vláčná, pokud je sušší, je třeba ji příště péci o malinko kratší dobu, každá trouba je prostě jiná.