KARI

INGREDIENCE
4 porce

  • ½ velkého květáku (600g)
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 ½ lžičky hořčičných semínek
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 1 vrchovatá lžička mleté kurkumy
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česnek nakrájený na drobno
  • 3 cm čerstvého zázvoru nakrájený na drobno
  • 400 ml vody
  • 300 ml kokosového mléka BIO
  • 100g passaty BIO (nebo půl konzervy loupaných rajčat)
  • 1 hrnek vařené cizrny/ propláchlá konzerva 
  • 2 hrsti baby špenátu (pokud nevadí vzhledem)
  • malé zralé mango (není nutné, mohou být i mražené kostky)
  • šťáva z ½-1 citrónu
  • hrst koriandru na ozdobu (pokud nevadí vzhledem)

POSTUP
Pokud budete jíst kari s rýží nebo třeba s quinoou, jako první krok ji dejte vařit. Dále si již čisťoučký květák rozdělte na menší růžičky, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200 stupňů asi 10 minut.
Mezitím, co se bude květák péci, připravte větší hrnec, ve kterém na kokosovém oleji lehounce orestujte hořčičná semínka, kurkumu, kmín, česnek, zázvor a cibulku – jen chviličku, než se rozvoní. Nyní přidejte vodu, kokosového mléko, cizrnu a asi 100g passaty. Vařte na středním plameni pod pokličkou asi 10 minut. Přidejte květák a ještě asi 5 minut vařte.
Na závěr přidejte na kostičky rozkrájené mango, špenát a šťávu z citrónu. Pokud nebudete dávat mango, stačí citrónové šťávy méně.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *