INGREDIENCE
4 porce
POSTUP
Pokud budete jíst kari s rýží nebo třeba s quinoou, jako první krok ji dejte vařit. Dále si již čisťoučký květák rozdělte na menší růžičky, které vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200 stupňů asi 10 minut.
Mezitím, co se bude květák péci, připravte větší hrnec, ve kterém na kokosovém oleji lehounce orestujte hořčičná semínka, kurkumu, kmín, česnek, zázvor a cibulku – jen chviličku, než se rozvoní. Nyní přidejte vodu, kokosového mléko, cizrnu a asi 100g passaty. Vařte na středním plameni pod pokličkou asi 10 minut. Přidejte květák a ještě asi 5 minut vařte.
Na závěr přidejte na kostičky rozkrájené mango, špenát a šťávu z citrónu. Pokud nebudete dávat mango, stačí citrónové šťávy méně.