KUBÁNSKÉ FAZOLKY

Zkuste děti naučit, že luštěniny jsou běžnou součástí jídelníčku. Tlusté střevo (mikrobiom v něm) miluje ovoce, zeleninu a LUŠTĚNINY!

INGREDIENCE:

  • 1 šálek nakrájené cibule najemno
  • 3/4 šálku nakrájené zelené nebo červené papriky
  • 2 šálky rajčatové šťávy/ džusu 
  • 4 šálky vařených černých fazolí/ propláchnuté z plechovky
  • 1 1/2 šálku nakrájených rajčat
  • 1 šálek rajčatové omáčky 
  • 2 středně velké batáty – oloupané a na malé kostičky nakrájené
  • 3 stroužky česneku, drcené
  • 1 polévková lžíce BIO sypkého zeleninového bujónu/ 2 kostky klasického
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky česnekového prášku (není nutný, najdete v sekci koření)
  • 1/4 lžičky černého pepře

POSTUP:

Na velké pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce vody a cibuli a papriku opečte do změknutí (není potřeba oleje). Přidejte rajčatovou šťávu a zbytek přísad. Zakryjte, snižte teplotu a duste 25 minut, dokud zelenina nezměkne.

Pokud budete chtít přílohu, výborné jsou pečené kostky batátů, celá směs je tak příjemně sladká.

Vybírejte rajčatové výrobky balené ve skleněných nádobách nebo kartonech. Tyto materiály neobsahují BPA.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *