KVĚTÁKOVÁ TORTILLA

Tortilla nemusí být vždy pšeničná! Jde to i zdravěji – můžeme vykouzlit cizrnovou se špenátem, čočkovou, nebo třeba tuto květákovou – jednoduše a celkem i rychle (do 30 minut) doma.

INGREDIENCE:

  • 3 farmářská/ BIO vejce
  • 1 větší květák
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky sušené bazalky
  • 1/4 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • Špetka pepře

POSTUP:
Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si květák – odřízněte košťál a omyjte růžičky. Poté dejte květák do kuchyňského robotu/ mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří něco jako květákový kuskus – objemem asi 3 hrnky „květákového kuskusu“.

Dejte „kuskus“ do hrnce společně s 1/4 hrnkem vody a nechte květák vařit 10 minut. Poté jej nechte vychladnout, přendejte na kuchyňskou utěrku a vymačkejte z květáku co nejvíce vody.

Do mísy přidejte drť z květáku, vejce, sůl a bylinky. Ručně vše spojte.

Vyložte plech pečicím papírem. Přidejte 2 polévkové lžíce směsi na pečicí papír. Rukou (nebo zadní stranou lžíce) vytvořte plochý, rovný kruh. Opakujte, dokud nespotřebujete veškerou směs. Pečte při 180 °C 10 minut, vyjměte z trouby a každou tortillu otočte a pečte dalších 5 minut.

Před podáváním ohřejte/ lehce opečte tortilly na rozpálené pánvi.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *