Tortilla nemusí být vždy pšeničná! Jde to i zdravěji – můžeme vykouzlit cizrnovou se špenátem, čočkovou, nebo třeba tuto květákovou – jednoduše a celkem i rychle (do 30 minut) doma.
INGREDIENCE:
POSTUP:
Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si květák – odřízněte košťál a omyjte růžičky. Poté dejte květák do kuchyňského robotu/ mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří něco jako květákový kuskus – objemem asi 3 hrnky „květákového kuskusu“.
Dejte „kuskus“ do hrnce společně s 1/4 hrnkem vody a nechte květák vařit 10 minut. Poté jej nechte vychladnout, přendejte na kuchyňskou utěrku a vymačkejte z květáku co nejvíce vody.
Do mísy přidejte drť z květáku, vejce, sůl a bylinky. Ručně vše spojte.
Vyložte plech pečicím papírem. Přidejte 2 polévkové lžíce směsi na pečicí papír. Rukou (nebo zadní stranou lžíce) vytvořte plochý, rovný kruh. Opakujte, dokud nespotřebujete veškerou směs. Pečte při 180 °C 10 minut, vyjměte z trouby a každou tortillu otočte a pečte dalších 5 minut.
Před podáváním ohřejte/ lehce opečte tortilly na rozpálené pánvi.