Malý bonbon, velký krok ke klidu?

Jak na gumové bonbony, které léčí střevo!

Vím, jaké to je, když se snažíte zajistit svému dítěti to nejlepší, ale narážíte na neustálé „nechci“ a „nechutná“. Vím, že vás trápí, zda vaše dítě dostává všechny potřebné živiny a zda je jeho bříško v pořádku. A co teprve, když se pokusíte zařadit něco, co má prospět jeho střevu…

Pevně věřím, že cesta ke klidnějšímu chování a celkové pohodě často začíná právě ve střevech. Není ale vždy snadné podávat dětem vývary a doplňky stravy.

Tyto „gumídci“ obsahují dva klíčové pilíře pro zdravé střevo a vitalitu:

  • Želatina: Je bohatá na aminokyseliny, které podporují růst buněk a detoxikaci, což je pro zdraví střev nepostradatelné.
  • Meloun: Je plný lykopenu, silného antioxidantu, který působí protizánětlivě.

A to nejdůležitější? Jsou lahodné a vypadají přesně jako ty bonbonky z obchodu, které děti milují!

Jednoduchý recept na gumové bonbony pro zdravé střevo

Ingredience:

  • 1 malý meloun
  • ½ šálku (120 ml) čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 4 polévkové lžíce kvalitní želatiny – z trávy krmeného dobytka (grass fed cow) – toto je extrémně důležité!!!
  • 2 polévkové lžíce surového medu

Postup:

  1. Meloun rozmixujte a přeceďte, abyste získali čistou šťávu (měli byste mít asi 4 šálky).
  2. V malé pánvi smíchejte ½ šálku melounové šťávy se želatinou. Nechte 5-10 minut nabobtnat.
  3. Přidejte zbytek šťávy a zahřívejte na mírném ohni, dokud se želatina nerozpustí. Nechte směs vychladnout.
  4. Odstavte, přidejte citronovou šťávu a med. Dobře promíchejte.
  5. Nalijte do silikonových formiček a dejte na 3 hodiny do lednice.

Věřím, že tento jednoduchý a zábavný recept může být jedním z prvních, radostných kroků na vaší cestě ke zdraví a klidu. ….že by super svačinka do školy? Mňam!

A co vy? Máte nějaké osvědčené tipy, jak přimět děti, aby jedly zdravě? Podělte se s námi v komentářích!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *