INGREDIENCE:
POSTUP:
Předehřejte troubu na 180°C. Vyložte papírem větší pečicí formu. V malé misce smíchejte čerstvě mleté lněné semínko a vodu. Odložte na 5 minut. Do velké mísy nalijte mandlové/ kokosové mléko, povolený kokosový olej, kokosový cukr, ovesnou bezlepkovou mouku, mouku z celozrnné rýže, nasekané vlašské ořechy (pokud nedělají zle, klidně můžete vynechat), prášek do pečiva, sodu, skořici, mletý zázvor, mletý kardamom a mletý hřebíček, nastrouhanou mrkev a rozinky, vše velmi pečlivě ručně promíchejte. Nalijte těsto do formy a pečte 45 minut, dokud nahoře hezky nezhnědne. Nechte vychladnout, pokud to vydržíte :)
Já tuhle buchtu peču znovu a znovu a pořád je strašně „žravá“. Mrkev se dá hezky nahradit i cuketou, případně 50% jablek a 50% mrkve. Výsledek je vždy super.