MRKVOVÁ BUCHTA PANA KRÁLÍKA

INGREDIENCE:

  • 2 lžíce mletého lněného semínka
  • 1/4 šálku vody
  • 1 šálek mandlového mléka
  • 1/4 šálku rozpuštěného kokosového oleje
  • 3/4 šálku kokosového cukru
  • 1 1/4 šálku bezlepkové ovesné mouky
  • 3/4 šálku rýžové mouky/ pohanková lze také
  • 1/3 šálku jemně nasekaných vlašských ořechů, více k podávání
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky mleté ​​skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 2 hrnky nastrouhané mrkve
  • 1/3 šálku rozinek

POSTUP:

Předehřejte troubu na 180°C. Vyložte papírem větší pečicí formu. V malé misce smíchejte čerstvě mleté ​​lněné semínko a vodu. Odložte na 5 minut. Do velké mísy nalijte mandlové/ kokosové mléko, povolený kokosový olej, kokosový cukr, ovesnou bezlepkovou mouku, mouku z celozrnné rýže, nasekané vlašské ořechy (pokud nedělají zle, klidně můžete vynechat), prášek do pečiva, sodu, skořici, mletý zázvor, mletý kardamom a mletý ​​hřebíček, nastrouhanou mrkev a rozinky, vše velmi pečlivě ručně promíchejte. Nalijte těsto do formy a pečte 45 minut, dokud nahoře hezky nezhnědne. Nechte vychladnout, pokud to vydržíte :)

Já tuhle buchtu peču znovu a znovu a pořád je strašně „žravá“. Mrkev se dá hezky nahradit i cuketou, případně 50% jablek a 50% mrkve. Výsledek je vždy super.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *