Příprava zabere pouhých 10 minut.
Manioková mouka je lepkavá a proto se snadno recept obejde bez lepku nebo vajec, zatímco kokosová mouka vyrovnává „drobivost“ a dodává „načechranost“.
K výrobě těchto sladkých muffinů budete potřebovat opravdu zralé banány, chceme, aby byly velmi sladké.
Sezamové máslo = tahini. Pokud však nesnášíte tahini, použijte místo toho své oblíbené ořechové máslo.
Jen trochu kokosového cukru (případně medu – pak je třeba ubrat na dávce mléka), banány jsou přirozeně docela sladké.
INGREDIENCE:
POSTUP:
Předehřejte troubu na 180°C. Do rostlinného mléka přidejte jablečný ocet a odložte na 10 minut. Pokud máte šikovný mixér, vše do něj dejte najednou a umixujte těsto.
Formu na muffiny vyložte košíčkem nebo vymažte třeba kokosovým olejem a naplňte každou formičku do 3/4.
Pečte 23-25 minut. Na konci ještě raděj zkontrolujte špejlí, jestli je muffinek uvnitř opravdu upečený.
Muffinky z formiček vyndejte až po úplném vychladnutí.