MUFINKY S TAHINI

snadné – sladké – malé – krásně nadýchané banánové muffiny

Příprava zabere pouhých 10 minut.

Manioková mouka je lepkavá a proto se snadno recept obejde bez lepku nebo vajec, zatímco kokosová mouka vyrovnává „drobivost“ a dodává „načechranost“.

K výrobě těchto sladkých muffinů budete potřebovat opravdu zralé banány, chceme, aby byly velmi sladké.
Sezamové máslo = tahini. Pokud však nesnášíte tahini, použijte místo toho své oblíbené ořechové máslo.
Jen trochu kokosového cukru (případně medu – pak je třeba ubrat na dávce mléka), banány jsou přirozeně docela sladké.

INGREDIENCE:

  • 2–3 středně velké přezrálé banány (asi 250g bez slupky)
  • 1/2 šálku (125 g) tahini (nebo ořechového / semínkového másla dle výběru)
  • 1/3 šálku (100 g) kokosového cukru
  • 3/4 šálku (180 g) rostlinného mléka (doporučuji značku Natrue)
  • 1 polévková lžíce jablečného octa
  • 1 1/4 šálku (175 g) maniokové mouky
  • 3 lžíce (23 g) kokosové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky skořice
  • 1/3 šálku nasekaných vlašských ořechů (volitelně – pokud je dobře celá rodina snáší – klidně můžete vyechat)

POSTUP:

Předehřejte troubu na 180°C. Do rostlinného mléka přidejte jablečný ocet a odložte na 10 minut. Pokud máte šikovný mixér, vše do něj dejte najednou a umixujte těsto.

Formu na muffiny vyložte košíčkem nebo vymažte třeba kokosovým olejem a naplňte každou formičku do 3/4.
Pečte 23-25 minut. Na konci ještě raděj zkontrolujte špejlí, jestli je muffinek uvnitř opravdu upečený.
Muffinky z formiček vyndejte až po úplném vychladnutí.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *