PEČENÁ JABLEČNÁ SKORO-ŽEMLOVKA

Kdo řekl, že žemlovka musí být nutně z pečiva :)

Pokud máte rádi jablíčka a skořici, pojďte do toho, výsledkem Vám bude lehký dezert, snídaně nebo svačinka :)

INGREDIENCE:

  • 2 středně velká jablka – oloupaná, zbavená jádřinců, nakrájená na tenké plátky
  • stévie podle chuti, může být i lžíce kokosového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 3 vajíčka – farmářská od věčně spokojených slepiček
  • 65 g tapiokové mouky
  • 125 ml mandlového (ne)mléka
  • 1 lžička skořice
  • špetka muškátového oříšku

POSTUP:

Předehřejte troubu na 200 stupňů, vymažte menší formu tukem a vysypte moukou. Můžete použít i pečicí papír, ale buchta se ho při servírování nechce moc pustit :) tak jen pro info. Ve větší misce smíchejte jablíčka s citronem a sladidlem, v menší misce vyšlehejte vejce do pěny, lehce vmíchejte mouku a koření a následně přidejte celou směs k jablíčkům a promíchejte. Nechte 10 minut odpočinout, zamíchejte a nalijte do formy, pečte 20-25 minut do růžova. jíst můžete teplé i studené.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *