PEČENÉ KUŘÁTKO S BRAMBOREM

prostě jednoduchá bezlepková klasika, která chutná všem

INGREDIENCE:

  • (farmářské) kuře
  • 50-70 g ghí = přepuštěné máslo (nejjednodušší a nejlevnější cesta ke kvalitnímu ghí je udělat si ho doma, za 15 minut máte hotovo. Jak na to?
  • (farmářské) brambory
  • sůl, kmín

POSTUP:

Omyjte kuře, osolte, okmínujte. Zapněte troubu, dejte kuře do pečící mísy, která má ideálně i víko, přidejte ghí, malinko vody, nasaďte víko a pečte asi 45 minut na 200 stupňů. Poté víko sundejte, polijte důkladně kuře výpekem a nechte péci ještě asi 30 minut , každých 10 minut kuře polévejte výpekem. Jako příloha bude skvělá květáková kaše či klasické pečené brambory v troubě. Ideální je péci brambůrky souběžně s kuřetem posledních 20 minut, to jim stačí.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *