NA VÁNOCE I VELIKONOCE… A KDYKOLI BĚHEM ROKU TAKY :)
INGREDIENCE:
POSTUP:
Popravdě se s ničím moc v kuchyni nepářu, takže šup se vším do mísy 🙂 a nejlépe rukama vytvořit hezky jednu kompaktní kouli. Tu pak šoupnete do igelitového pytlíku či nádobky s víčkem do lednice alespoň na 1/2 dne. Pak už jen na pomoučeném vále rozválíte a vykrajujete … co chcete :), pečete na 180°C asi 6-8 minut, záleží na troubě. Zkrátka, až perníčky chytnou trošku barvu, vyndáte je 😉 Z plechu sundávat, až jsou perníčky vychladlé = tvrdší, vaši manipulaci pak v pohodě vydrží 🙂. Dobrou chuť !
Dobrý den Renato, přišla jsem u perníčků na takový fígl, aby se nemusel mlít cukr. Nejprve dáme do misky cukr a vejce a smícháme. I tento cukr (stejně jako např. cukr bílý) se rozpustí ve vodě, nebo i v bílku. Nechala jsem takto promíchané (2 vejce + cukr) stát cca 15min. a párkrát „utřela“, až se cukr úplně rozpustil. Pak jsem přidala ostatní ingredience a dále dle postupu. Těsto je v lednici a uvidíme, jak se perníčky napoprvé zítra povedou…Zdraví, Andrea
Dobrý den, Andrejko, koukám, že jsem s odpovědí zaspala (2/6/22) :D no alespoň jsem stihla tento rok :D
Děkuji za prima nápad!