PERNÍČKY

NA VÁNOCE I VELIKONOCE… A KDYKOLI BĚHEM ROKU TAKY :)

INGREDIENCE:

  • 200 g jemné pohankové mouky
  • 200 g rýžové mouky
  • 150 g kokosového cukru – upraveného na moučkovou formu – já jsem umixovala ve mlínku na kávu 🙂
  • 1-2 lžíce perníčkového koření (ideálně, pokud si doma namelete své čerstvé)
  • 2 lžíce kakaa – doporučuji raw kvalitu
  • 1 lžička sody
  • 2 vejce – ideálně od farmáře
  • 140 g kvalitního medu
  • 60 g panenského kokosového oleje

POSTUP:

Popravdě se s ničím moc v kuchyni nepářu, takže šup se vším do mísy 🙂 a nejlépe rukama vytvořit hezky jednu kompaktní kouli. Tu pak šoupnete do igelitového pytlíku či nádobky s víčkem do lednice alespoň na 1/2 dne. Pak už jen na pomoučeném vále rozválíte a vykrajujete … co chcete :), pečete na 180°C asi 6-8 minut, záleží na troubě. Zkrátka, až perníčky chytnou trošku barvu, vyndáte je 😉 Z plechu sundávat, až jsou perníčky vychladlé = tvrdší, vaši manipulaci pak v pohodě vydrží 🙂. Dobrou chuť !

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  1. Dobrý den Renato, přišla jsem u perníčků na takový fígl, aby se nemusel mlít cukr. Nejprve dáme do misky cukr a vejce a smícháme. I tento cukr (stejně jako např. cukr bílý) se rozpustí ve vodě, nebo i v bílku. Nechala jsem takto promíchané (2 vejce + cukr) stát cca 15min. a párkrát „utřela“, až se cukr úplně rozpustil. Pak jsem přidala ostatní ingredience a dále dle postupu. Těsto je v lednici a uvidíme, jak se perníčky napoprvé zítra povedou…Zdraví, Andrea

    • Renata Daubnerová napsal:

      Dobrý den, Andrejko, koukám, že jsem s odpovědí zaspala (2/6/22) :D no alespoň jsem stihla tento rok :D
      Děkuji za prima nápad!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *