Ryba v rajčatové omáčce

Jídlo plné chutí a navíc krásně provoní dům :)

Ryba (dle vaší volby – super, pokud žila volně) v bohatém rajčatovém základu s kapustou, česnekem a zázvorem – ingredience, které jsou fantastické nejen chutí, ale i pro svůj zdravotní přínos.

Ingredience:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 středně velká žlutá cibule, jemně nakrájená
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1,5 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
  • 1 plechovka (á 400 g) pečených/zavařených krájených rajčat
  • Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř, dle chuti
  • ½ lžičky kari prášku (volitelně)
  • 2 svazky kadeřavé kapusty, opláchnuté a nakrájené
  • 300 g pevné ryby (treska, halibut, losos, tuňák, žralok)
  • ½ šálku nasekané čerstvé petrželky na ozdobu

Postup:

Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středně nízkém plameni.

Restujte cibuli 5–7 minut, poté přidejte česnek, zázvor, rajčata, sůl, černý pepř a dle chuti kari. Zapněte troubu na 180 stupňů. Omáčku vařte 10 minut za občasného míchání.

Poté přidejte kapustu, promíchejte a přendejte směs do zapékací mísy, navrch položte rybu a dejte na cca 10 minut do předehřáté trouby (délka pečení dle trouby a druhu ryby, na konci pečení by měla být ryba hezky pečená :D :D :D velice chytré, že?)

Máte hotovo, doma to voní, šup ke stolu a dozdobit talíř čerstvou petrželkou.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *