ŠPENÁTOVÁ TORTILLA

Tento recept je zdravý, bezlepkový, veganský a snadno proveditelný. Špenát v tortillkách nejde skoro vůbec cítit, což ocení především děti :) Tortilly jsou krásně pružné a až neuvěřitelně (přirozeně díky baby špenátu) zelené!

INGREDIENCE NA ASI 6 VELKÝCH TORTILL:

  • 1 hrnek cizrnové mouky (120 g)
  • 1/2 hrnku tapiokové mouky/ škrobu (60 g)
  • baby špenát (60 g)
  • voda (270 ml)
  • 1/3 lžičky soli

POSTUP:

Zpracujte všechny ingredience v mixéru do hladké konzistence těsta.  
Rozehřejte pánev – nepřilnavou pánev (keramická je fantastická a hlavně ve srovnání s teflonem i zdravá). A každou palačinku opékejte asi 1 minutu z každé strany. 

Plnit můžete vajíčky, zeleninou, masovou / houbovou směsí, vším , co máte rádi!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *