TIN LAKSA

= voňavé zeleninové kari, který svým obsahem zdraví prospěšné zeleniny velmi potěší mikrobiom!

CO BUDEME POTŘEBOVAT?

  • 500 g dýně na kousky – kostky/ plátky (ideálně hokkaido, ta se nemusí loupat, stačí jen důkladně omýt, odkrojit nehezké části a vydlabat)
  • 4 cibulky šalotky – nakrájet na větší kousky
  • 400 g kokosové smetany
  • 300 ml rostlinného vývaru (může však být i domácí z farmářských kostí/ skeletu)
  • 1 stonek citronové trávy
  • 100 g rýžových nudlí
  • 100 g baby špenátu
  • menší hrst čerstvého koriandru – nasekaného na menší kousky
  • na servírování několik kousků limetky, pokud bude chuť
  • sůl, pepř
  • 1 lžičku kmínu
  • 1 lžičku kurkumy
  • 1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 nastrouhaný stroužek česneku
  • špetička chilli

JAK NA TO?

Předehřejte troubu na 200 stupňů a dejte péci dýni a cibulku do většího vymazaného pekáčku na 20 minut. Mezitím si dejte do hrnce ostatní přísady (krom čerstvého koriandru a rýžových nudlí) a povařte je zhruba 8 minutek na středně silném ohni. Vyndejte pekáček pečené zeleniny z trouby, pečenou zeleninu podlijte připravenou omáčkou a dejte pekáček zpět do trouby na dalších 10 minut, snižte teplotu na 150 stupňů. Mezitím si uvařte rýžové nudle dle návodu na obale. Pokud víte, že je ve vaší rodině oblíbená jiná příloha, absolutně to není problém!

Klidně si pochutnejte na klasické rýži, těstovinách, bramborech, květákové rýži, pečené zelenině,…opravdu záleží, jen na vašich chutích.

Dobrou chuť!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *