INGREDIENCE:
POSTUP:
Smíchejte vše dohromady (doporučuji použít mixér, krásně vše spojí) a šup s tím do vymazané formy na chleba. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut. Nechte vychladnout a teprve poté nakrájejte. Chléb krásně drží tvar a je nádherně nadýchaný!
Tento chléb krásně poslouží na sladkou (s marmeládou/ čokoládou/ medem,…?) i slanou snídani (pomazánkou/ avokádem/ máslem a sýrem – samozřejmě nemléčné variace :) )
Proč je určitě prima, mít v oblibě tahini:
– Působí preventivně proti vzniku osteoporózy.
– Má antibakteriální účinky.
– Bojuje proti zánětu v těle.
– Posiluje nervový systém, srdce a cévy.
– Chrání správné fungování jater a ledvin.
Benefitů plynoucích z konzumace sezamových semínek je mnohem víc, každopádně už teď je jasné, že tahini je více jak zajímavá pro kteréhokoli člena rodiny :)