BATÁTOVÁ POLÉVKA

Tuto polévku můžete podávat jen tak, doplněnou vařenou bramborou, pečenou zeleninou, kouskem masa, luštěninovými těstovinami či oblíbenými bezlepkovými krekry, které se dají mimo jiné využít také jako náhrada lžíce.

INGREDIENCE:

  • Lžíce kokosového oleje
  • středně velká cibule nakrájená najemno
  • 2 menší stroužky česneku nakrájené najemno
  • 3 hrnky kvalitního vývaru bez emulgátorů a lepku
  • 4 velké sladké brambory – oloupané a nakrájené na větší kusy
  • špetka kari
  • džus z 1 limetky či malého citronu

POSTUP:

Na oleji asi po dobu 3 minut opékejte cibulku, posléze na 2 minutky přihoďte česnek a za častého míchání nechte rozvonět. Přidejte brambory, vývar, kari a vařte do změknutí brambor, asi 15 minut. Záleží na tom, jak velké kusy brambor jste nakrájeli. Přidejte džus a rozmixujte na krém. Dobrou chuť!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *