Čočkové bochánky

INGREDIENCE:

  • 2 šálky suché červené čočky namočené alespoň 2 hod a řádně okapané
  • ½ šálku psyllia (ne umletých na moučku)
  • 2 polévkové lžíce neutrálního oleje (volitelné, třeba olivový)
  • ½ šálku vody
  • ¾ lžičky soli nebo podle chuti
  • 1 ¼ lžičky jedlé sody
  • 1 lžíce jablečného octa nebo citronové šťávy
  • 2 lžičky sezamových semínek na ozdobu (volitelné)

POSTUP:

Předehřejte troubu na 180st.

Dejte čočku, psyllium, olej, vodu, sůl a jedlou sodu do mixéru/ kuchyňského robotu. Poté nalijte jablečný ocet přímo na jedlou sodu. Bublinková reakce mezi těmito dvěma ingrediencemi je to, co umožňuje, aby těsto kynulo. Vymixujte hladké těsto, které přendejte na prkénko. Těsto rozdělte na zhruba 8 ks. Vyválejte 8 kouliček a přeneste je na plech s peč.papírem. Můžete před pečením ještě dozdobit semínky.
Pečte asi 20 minut, kuličky by měly být hezky zlatavé. Před krájením nechte alespoň 10 minut vychladnout.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *