ČOČKOVÉ PALAČINKY, WOW!

Jak vyrobit skvělé čočkové palačinky/ tortily? Slané placky jsou u bezlepkářů žhavé téma, ale kde je vzít ?! Udělejme si je – jednoduše do 15 minut + drobná příprava k tomu :) Pojďme na to:

INGREDIENCE na 4 porce:

  • 150 g červené čočky
  • 300 ml filtrované vody (dle potřeby i více)

POSTUP:

Čočku zalijte 300 ml vody. Nechte alespoň 2 hodiny namáčet a následně důkladně propláchněte a společně s vodou rozmixujte, výsledkem by mělo být těsto, které bude mít příjemnou konzistenci, stejně jako klasické palačinkové těsto.

Směs nalijte na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte z každé strany 1 až 2 minuty (palačinka se sama krásně odlepí). Poté opatrně obraťte. HOTOVO a zabalte si do nich co hrdlo ráčí, nebo jen pomažte marmeládou/ medou/ čímkoli :)

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *