JAK SI DOMA JEDNODUŠE VYROBIT SKVĚLÉ GHÍ

Kupované ghí stojí spoustu peněz, pojďme si jej udělat doma za pár minut a o polovinu levnější.

1. Kupte hroudu kvalitního másla :) za sebe mohu doporučit SCUK.CZ, kde najdete kvalitní máslo od farmáře a nejen to ;) .

2. Dejte máslo do hrnce, pozvolna zahřívejte až do úplného rozpuštění. Následně máslo přiveďte k varu a když začne bublat, stáhněte žár na minimum jen tak, aby lehce probublávalo. Po chvíli bude na dně hrnce sraženina bílkoviny a na povrchu bílkovinná pěna. Celé to bude trvat asi 20 minut.

3. Nechte máslo zchladnout, tak aby bylo stále teplé. Lžicí odeberte z povrchu pěnu, jakmile bude pryč, opatrně přelijte do nádobky, ve které jej budete uchovávat v lednici, ale tak, aby ani troška usazeniny ze dna rendlíku neunikla.

4. Vzniklé ghí uchovávejte v lednici, ideálně ve skleněné nádobce s víčkem.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *