1. Kupte hroudu kvalitního másla :) za sebe mohu doporučit SCUK.CZ, kde najdete kvalitní máslo od farmáře a nejen to ;) .
2. Dejte máslo do hrnce, pozvolna zahřívejte až do úplného rozpuštění. Následně máslo přiveďte k varu a když začne bublat, stáhněte žár na minimum jen tak, aby lehce probublávalo. Po chvíli bude na dně hrnce sraženina bílkoviny a na povrchu bílkovinná pěna. Celé to bude trvat asi 20 minut.
3. Nechte máslo zchladnout, tak aby bylo stále teplé. Lžicí odeberte z povrchu pěnu, jakmile bude pryč, opatrně přelijte do nádobky, ve které jej budete uchovávat v lednici, ale tak, aby ani troška usazeniny ze dna rendlíku neunikla.
4. Vzniklé ghí uchovávejte v lednici, ideálně ve skleněné nádobce s víčkem.