KAKAOVÝ PUDING Z AVOKÁDA

Avokádo je nutričně velmi zajímavou potravinou a rozhodně se mu vyplatí dát šanci. Představuje kvalitní zdroj vlákniny, vitamínu K, folátu, vitamínu C a draslíku. Co se týče draslíku, je avokádo dokonce lepším zdrojem než například banán. Nejvíce antioxidantů a prospěšných látek v avokádu najdeme v nejtmavší části dužiny, která je co nejblíže slupce. Kromě již zmíněného toto ovoce obsahuje také cholin, betain, vápník a selen.

INGREDIENCE:

  • 2 větší hezky zralá avokáda
  • 2 lžičky vanilky – tekuté
  • kokosové mléko 1/2 hrnku – volte tučnou variantu, klidně i kokosovou smetanu
  • 1/3 hrnku raw kakao
  • 1/3 hrnku javorového sirupu
  • na ozdobu můžete použít sekané oříšky, čokoládové pecičky nebo čerstvé ovoce

POSTUP:

Avokáda rozkrojte, vyjměte pecku a vydlabejte všechny 4 poloviny do mixéru. Přidejte ostatní ingredience (krom těch na zdobení) a už jen mixujte do krásně hladké konzistence.

Výsledkem je krémový dezert, který zdravě uspokojí vaše chutě na sladké. Avokádo, raw kakaový prášek, kokosové mléko a kapka vanilky jsou smíchány do hedvábně hladkého pudinku.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *