KARI S CIZRNOU, QUINOOU A BRAMBORY

Nebojme se dětem nabídnout zahraniční kuchyni. Kari je tak pálivé, jak pálivé si ho uvaříte. Může být výrazné jen kapku, takže si na něm i ti nejmenší mohou pochutnat!

Porce: zhruba pro 6 osob, recept je z  knihy Lahodně s Ellou každý den.

INGREDIENCE:

  • 0,5 kg brambor – oloupaných rozkrájených na čtvrtinky
  • 300 ml vody
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 3 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 400g kokosového mléka z konzervy
  • 400 g konzervy krájených rajčat
  • sůl, pepř
  • 180 g quinoy (suchý stav)
  • 400 g cizrny ( klidně z plechovky  – skvělé jsou od Bonduell řady vapeur, stačí jen propláchnout v cedníčku)
  • 150 g baby špenátu

POSTUP:

Brambory uvařte do změknutí, sceďte a dejte zatím stranou. Na velkou pánev/ do hrnce dejte česnek, kurkumu, koriandr, chilli, zázvor, koko. smetanu, sůl, pepř, quinou, vodu a rajčata.

Pod pokličkou vařte na střední stupeň asi 30 minut. Po chvilce vždy pravidelně promíchejte,ať se nikde nic nepřichytí. Po prvních 15 minutách varu přidejte cizrnu a po dalších 10 minutách špenát a brambory. Hotová quinoa by měla být „nadýchaná“, pokud budete chtít, neváhejte přidat vodu. 100 lidí, 100 chutí.

Nechte si chutnat!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *