Tato květáková polévka je opravdu rychlá a snadná a krásně krémová.
K její přípravě je třeba vysokorychlostního silného mixéru, pokud jej nemáte , nevadí. Namočte si kešu na alespoň 4 hodiny předem do vody – hezky změknou a půjdou snadno rozmixovat.
INGREDIENCE:
POSTUP:
Ve velkém hrnci rozehřejte na středním plameni olej a restujte česnek, pórek, sůl asi 3 minuty, dokud zelenina nezměkne. Přidejte květák a restujte další minutu.
Přidejte zeleninový vývar, zvyšte plamen a přiveďte vše k varu. Snižte plamen na střední teplotu a vařte zhruba 20 minut, dokud květák zcela nezměkne.
Hrnec stáhněte z plotny a nechte polévku mírně vychladnout. Přidejte ořechy a
polévku postupně nalévejte do vysokorychlostního mixéru po částech – je potřeba ji pořádně rozmixovat – na nejvyšší možný stupeň asi 1 minutu, dokud nebude hladká a krémová.
Polévku vraťte do hrnce a zahřejte ještě na chvíli. Podle chuti dosolte (obecně se se solí snažte šetřit a zvyknout si na přirozenou chuť zeleniny.
Při podávání nalijte polévku do misek a ozdobte buď nasekanou pažitkou nebo strouhaným muškátovým oříškem.