PANNA COTTA

INGREDIENCE:

  • 500 ml kokosového mléka (tučné – tetrapack/konzerva, já používám s oblibou Aroy-D, KAUFLAND má také prima BIO kokosové mléko v plechovce – svoji značku K)
  • pytlík agaru (já měla agar od Vitany)
  • 1-2 lžíce erythritolu
  • čerstvé ovoce na ozdobu
     

POSTUP:

Vaření s agarem je něco jako příprava pudinku – je ale třeba se vždy podívat na instrukce výrobce na obale agaru. Já to měla tak, že jsem zahřála 500 ml koko.smetánky, vmíchala agar, 2 minuty promíchávala na středně silném plameni a pak ještě 10 minut nechala chladnout, než jsem zalila připravené kousky čerstvého ovoce ve skleničkách. Pokud byste ovoce zalili hned, mohlo by se vám snadno stát, že se agar částečně oddělí od zbylé tekutiny a vznikne nehezký dvousložkový pohár.

Pak už jen necháte alespoň 3 hodinky zatuhnout a můžete si mlsnout veganské panna cottky.

Tagy:
Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *