RAJČÁTKOVÁ POLÉVKA

  • 1 šálek nakrájené červené nebo žluté cibule, navíc k podávání
  • 4 větší stroužky česneku, velmi jemně nakrájené
  • 2 1/2 šálku nakrájených čerstvých rajčat
  • 500 ml domácího/ BIO/ farmářského vývaru
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1 čajová lžička čistého javorového/ datlového sirupu
  • 1 šálek nakrájeného batátu na menší kostky
  • 1 1/2 lžíce citronové šťávy
  • čerstvý koriandr, semínka na dozdobení, hm? :)
  • klíčky a kokosová smetana na dozdobení? Pokud budete mít chuť, můžete zkusit!

POSTUP:

Ideální pro přípravu je velký keramický nepřilnavý hrnec, ve kterém při středně vysoké teplotě opečte cibuli a česnek na trošce kokosového oleje. Po 3 až 5 minutách, až cibule bude průsvitná, přidejte nakrájená rajčata, vývar, rajčatový protlak, mletý kmín, mletý koriandr, papriku a javorový sirup. Zakryjte pokličkou a duste 20 minut. Přidejte batát a citronovou šťávu a vařte dalších 10 až 15 minut, dokud nebude batát měkký. Rozdělte do misek a posypte čerstvou cibulí a čerstvým koriandrem.

PROČ PŘIDÁVAT ČERSTVOU CIBULI VŠUDE A POŘÁD?

Cibule je silným přírodním antibiotikem s účinkem na všechny mikroorganizmy, tedy bakterie i viry. Podstatný je i obsah vitamínů, především vitamínu C, vitamínů skupiny B a vitamínu E. Z minerálů v cibuli najdete vysokou koncentraci železa, hořčíku, fosforu, draslíku, síry, zinku, vápníku, sodíku, jódu a mědi a mnoho, mnoho další.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *