Ideální pro přípravu je velký keramický nepřilnavý hrnec, ve kterém při středně vysoké teplotě opečte cibuli a česnek na trošce kokosového oleje. Po 3 až 5 minutách, až cibule bude průsvitná, přidejte nakrájená rajčata, vývar, rajčatový protlak, mletý kmín, mletý koriandr, papriku a javorový sirup. Zakryjte pokličkou a duste 20 minut. Přidejte batát a citronovou šťávu a vařte dalších 10 až 15 minut, dokud nebude batát měkký. Rozdělte do misek a posypte čerstvou cibulí a čerstvým koriandrem.
Cibule je silným přírodním antibiotikem s účinkem na všechny mikroorganizmy, tedy bakterie i viry. Podstatný je i obsah vitamínů, především vitamínu C, vitamínů skupiny B a vitamínu E. Z minerálů v cibuli najdete vysokou koncentraci železa, hořčíku, fosforu, draslíku, síry, zinku, vápníku, sodíku, jódu a mědi a mnoho, mnoho další.