Mám pocit, že řepa je v našich končinách jedna z nejúžasnějších zelenin! Umí toho tolik, že bychom tu byli do zítra, když bychom chtěli všechno vyjmenovat. Největší užitek je z čerstvé šťávy doma dělané a do 30 minut vypité, ALE skvělá je i v pomazánce v kombinaci s dalšími úžasnými ingrediencemi, jako je např. čerstvý kopr, křen nebo třeba koriandr! Tady je krátký výčet toho, co všechno řepa zvládne a my jdeme na pomazánky!
INGREDIENCE na 2-3 porce
POSTUP:
Uvařenou, oloupanou, vychladlou červenou řepu společně se všemi ostatními ingrediencemi rozmixujte dohladka.
INGREDIENCE na 3-4 porce
POSTUP:
Řepu nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte zbytek ingrediencí, vše v míse hezky spojte a už jen vychutnávejte ;) Co takhle dozdobit avokádem? Je to paráda!
POSTUP:
Řepu nastrouhejte na jemném struhadle. Cizrnu umixujte do hladkého krému společně s olejem, křenem a kořením. Smíchejte řepu i základ z cizrny a už jen užívejte super chuti třeba v kombinaci s ranní bezlepkovou topinkou.