ŘÍZEK V MANDLOVÉ KRUSTĚ

Nečekaná kombinace ingrediencí příjemně naladí mlsné jazýčky dětí i dospělých.

INGREDIENCE:

  • lžíce oleje
  • 1/4 hrnku medu
  • 2 lžíce vinného octu
  • hrnek mandlové mouky
  • sůl, pepř dle chuti
  • 400 g drůbežích prsních řízků – tenké pravidelné plátky

POSTUP:

Předehřejte troubu na 180°C. Vyložte plech/pekáček pečicím papírem, případně vymažte olejem, aby se řízek nepřilepil. V 1 misce smíchejte tekuté ingredience, tedy med a ocet, ve 2. misce smíchejte sypké ingredience – mandlovou mouku, sůl a pepř. Dál pokračujte klasicky – nejdřív obalit plátek masa v tekuté směsi a následně v mouce. S připravenými řízečky šup na plech a hned do rozehřáté trouby.

Pečte 30 minut (během pečení můžete, ale nemusíte otáčet). Než troubu vypnete, jistěte se nejprve na kousku jednoho řízku, jestli je důkladně propečený.

Nechte si chutnat!

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *