Pro mnoho autistických dětí (ale i pro ty neurotypické) je často vzhled a struktura jídla stejně rozhodující, jako jeho chuť.
To znamená, že způsob, jakým je jídlo nakrájeno nebo uvařeno, může u dítěte se smyslovými problémy velmi ovlivnit jeho rozhodnutí, jestli to či ono jídlo bude jíst, nebo do něj dané jídlo za žádnou cenu nedostanete.
Jaké jsou možnosti? Pojďme na to spolu mrknout.
(Pokud zjistíte, že doma děláte hodně pyré, velmi doporučuji investovat do ponorného mixéru, který je pro mě velkým pomocníkem, a proto jej doporučuji všem. Ušetří vám to chaotický krok přenosu tekutin a je to s ním celkově o hodně jednodušší než s velkým mixérem).
Textura a vzhled pokrmů mohou být pro děti ve spektru stejně důležité, ne-li více než chuť, když uvažují, zda jíst či nikoli.
Co bychom ale také neměli podceňovat je
ANEB nenechte se vybíravým stravováním zastavit v zavedení speciální diety, která podpoří…
Pokud máte doma vybíravého jedlíka, nezoufejte. Rozhodně nejste jediní. Mnoho mých klientů (zejména těch…
Krmit vybíravého jedlíka není snadný úkon. Vím to, protože mám taky jednoho…