TY HODNÉ A TY ZLÉ ANEB Nerovnováha dobrých a špatných bakterií způsobující „děravé střevo“

Bylo provedeno několik studií, které ukázaly, že většina lidí s PAS má nerovnováhu mezi dobrými a špatnými bakteriemi.

Konkrétně více špatných bakterií než dobrých bakterií.„Naše počáteční práce zjistila zásadní rozdíly ve střevních bakteriích dětí s autismem ve srovnání s typickými dětmi a naše další práce tato zjištění potvrdila.“ Zdá se, že dětem s autismem chybí stovky prospěšných střevních bakterií. “– Rosa Krajmalnik Brown (výzkumný program ASU Autism/Aspergers)

Přebytek „špatných bakterií“ nevyhnutelně vede k nadprodukci toxinů, které oslabují výstelku střeva, to se tak ve výsledku stává propustným („syndrom propustného/děravého střeva“ nebo také leaky gut).

Syndrom děravého střeva je termín používaný k popisu „hyperpermeabilních střev“, což jednoduše znamená, že střevní výstelka (filtrační bariéra) má v sobě otvory, které umožňují proniknutí toxinů, kvasinek, nestráveného jídla a dalších nebezpečných patogenů do vašeho krevního oběhu.

Výsledek?

Jakmile se toxiny, nezvané částice a patogeny dostanou do vašeho krevního oběhu, spustí to odpověď imunitního systému, tělo přechází do režimu obrany a „zanítí se“. Což vyvíjí tlak na mozek, který zesiluje (nebo vytváří) chování, které je běžné pro děti s PAS.

Dává to smysl?

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *