DÝŇOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU

Sladká polévka plná živin. Děti, které nikdy nejí luštěniny,  vůbec nezaznamenají, že se něco takového chystá :) Díky červené čočce není potřeba polévku ani nijak zahušťovat.

INGREDIENCE:

  • 50 g sádla/ ghé/ kokosového oleje
  • cibule
  • 300 g dýně (hokkaidó)
  • hrst červené čočky
  • sůl
  • troška kari
  • 1 L vody/ domácího vývaru
  • hrst opečených dýňových semínek nebo vlašských ořechů k podávání

POSTUP:
Na sádle opečte na drobno nakrájenou cibulku. Omytou, vydlabanou dýni nakrájejte na menší kousky, přihoďte na zrůžovělou cibulku a vařte společně s 1 litrem vody (domácího zeleninového/ masového vývaru z BIO/FARM. kostí/ masa) a čočkou asi dvacet minut, dokud čočka i dýně nezměkne. Mezitím si na pánvičce nasucho opečte dýňová semínka. Jakmile se rozvoní a nafouknou se, šup s nimi z tepla pryč. Po uvaření přidejte do polévky koření a ponorným mixérem ji rozmixujte na krém. Podávejte zakápnuté panenským olivovým olejem a posypané opečenými semínky.

Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *