Sladká polévka plná živin. Děti, které nikdy nejí luštěniny, vůbec nezaznamenají, že se něco takového chystá :) Díky červené čočce není potřeba polévku ani nijak zahušťovat.
INGREDIENCE:
POSTUP:
Na sádle opečte na drobno nakrájenou cibulku. Omytou, vydlabanou dýni nakrájejte na menší kousky, přihoďte na zrůžovělou cibulku a vařte společně s 1 litrem vody (domácího zeleninového/ masového vývaru z BIO/FARM. kostí/ masa) a čočkou asi dvacet minut, dokud čočka i dýně nezměkne. Mezitím si na pánvičce nasucho opečte dýňová semínka. Jakmile se rozvoní a nafouknou se, šup s nimi z tepla pryč. Po uvaření přidejte do polévky koření a ponorným mixérem ji rozmixujte na krém. Podávejte zakápnuté panenským olivovým olejem a posypané opečenými semínky.