Špenát, sladké brambory a červená čočka… pokud uvaříte tento dahl, možná budete příjemně překvapeni reakcí vašeho dítěte, velmi často se sní bez větších potíží. Dahl je díky čočce plný rostlinných bílkovin a vlákniny, která udělá moc dobře bakteriím ve střevě.
Začíná roční období, kdy naše těla netouží po něčem, co zahřeje. Tento dahl je (pod)zimní klasikou, nabitou čerstvou sezónní zeleninou a kořením na podporu trávení a imunity. Nejlepší na tomto pokrmu je, že je za půl hodiny hotov a když ho uděláte více, vydrží i týden! Určitě si ho oblíbíte i Vy!
INGREDIENCE:
POSTUP:
Zahřejte olej ve velkém hrnci , přidejte cibuli a restujte, dokud nezačne zlátnout.
Přidejte česnek, zázvor a chilli a pokračujte v restování další minutu. Poté přidejte kurkumu, kmín a garam marsalu. Lehce restujte 2 – 3 minuty, přidejte rajčatovou pastu, rajčata, batáty, čočku, vývar a kokosový krém. Dobře promíchejte a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte 20 – 25 minut, nebo dokud batáty nejsou uvařené. Na konci promíchejte listy baby špenátu. Podávejte s lístky koriandru a kopečkem kokosového jogurtu. Pokud máte větší hlad, přidejte i kopeček celozrnné rýže nebo třeba klíčky, které jsou neskutečně nabité vitaminy, enzymy a minerály.