Modrá spirulina – CO TO JE?!! A PROČ TO JÍST???
Modrá spirulina je v jídle především krásná :) Dalo by se to brát jako přírodní barvivo s benefitem (ačkoli je to neuvěřitelně „chemicky“ modré).
Předpokládám, že si do koktejlu nikdo půl kila spiruliny nedá, bavíme se spíš o použití v gramech. Proto je benefity této krásky potřeba brát s rezervou. Co je na ní tedy krom barvy fajn?
– pomáhá odtraňovat těžké kovy a toxiny z těla
– je tvořena ze 70% bílkovinami – je prakticky celá tvořena modrým pigmentem fykocyaninem. Bylo prokázáno, že fykocyanin pomáhá zmírnit zánět, snižovat hladinu krevního cukru a bojovat proti oxidačnímu stresu. Oxidační stres se podílí na onemocněních souvisejících s věkem, jako jsou kardiovaskulární onemocnění, neurodegenarativní onemocnění a některé druhy rakoviny.
Co vy na to? Klidně se v ní třeba i vykoupem, co?
INGREDIENCE PRO JEDNOHO KONZUMENTA :)
POSTUP:
Nebát se toho a vše řádně rozmixovat. :) Jako ozdobu čerstvé ovoce, kokos, kakaové boby – třeba zrovna tak, jako já. Dobrou chuť!