Zdravé sacharidy, kvasinka, co můžete udělat pro zmírnění příznaků autismu

Jaký je rozdíl mezi špatnými sacharidy, které vyživují kandidu = kvasinku a způsobují nerovnováhu krevního cukru a těmi zdravými?

Když si dáme práci a odstraníme zánětlivé potraviny z jídelníčku, současně s nimi odebereme i cukry, které kvasinka a další patogeny používají ke svému životu. Co se stane pak? Pravděpodobně uvidíme některé spouštěcí příznaky, jako je zhoršené chování, zhoršený spánek, letargie, bolesti hlavy a další.

Musíme odstranit špatné sacharidy, které krmí kvasinku, abychom ji mohli dostat pod kontrolu, ale mozek také potřebuje trochu glukózy, která se přeměňuje ze sacharidů.

Jaký je rozdíl mezi špatnými sacharidy, které musí pryč a těmi zdravými? Sacharidy jsou někdy označovány jako „jednoduché“ opakem jsou sacharidy „komplexní“ či se můžete setkat s označením „celé“ opakem jsou následně „rafinované“.

Ne všechny sacharidy jsou stejné!


Komplexní, celé sacharidy jsou minimálně zpracovány a obsahují vlákninu přirozeně se vyskytující v potravinách, zatímco rafinované sacharidy byly zpracovány více a přírodní vláknina byla odstraněna nebo změněna. Tyto rafinované nebo zpracované sacharidy se v těle přeměňují na cukr a způsobují skoky krevního cukru, které mohou vést k cukrovce a přibírání na váze, a jejich cukr také živí kvasinku a další patogenní mikroby ve střevech.

Rodiče mi běžně říkají, že všechno, co jejich dítě jí, jsou špatná jídla, a obávají se, že pokud přestanou jíst tyto potraviny, nedostanou do dítěte žádnou výživu. Realita je taková, že tyto zpracované sacharidy také postrádají základní živiny a také poškozují střeva záněty a jinými toxiny, takže dítě nejenže nedostává výživu, ale ve skutečnosti má stále poškozená střeva a celkové zdraví.

Zde uvádím některé ŠPATNÉ části potravin/ zpracované sacharidy a obiloviny, kterým je třeba se vyhnout:

  • lepek
  • bílý chléb
  • rafinované těstoviny
  • bílá rýže
  • sušenky
  • běžné snídaňové cereálie
  • těsto na pizzu
  • bramborové lupínky (a výrobky vyrobené z bramborového škrobu a brambor obecně)
  • instantní ovesné vločky (obecně žádný oves)
  • kukuřice a křupavé produkty z ní
  • Kromě toho se určitě vyhněte mléčným výrobkům, zejména kravskému mléku. Je vysoce zánětlivé a má přirozeně vysoký obsah cukru.

Co je to zdravý sacharid?

Zdravé sacharidy jsou celé potraviny, minimálně zpracované a neobsahující obiloviny. Ty jsou přijatelné v mírném množství i na „kvasinkové“ dietě, ale klíčové slovo je zde umírněnost.

Odstraňujeme špatné sacharidy, jako jsou ty zpracované, abychom pomohli vyhladovět kvasinku, pokud se vám však stane, že spánek bude narušen dietou s nízkým obsahem sacharidů, přidejte zpět nějaké zdravé sacharidy a před spaním si dejte proteinovou/sacharidovou svačinu, jako je nakrájené jablko s mandlemi/ ořechovým máslem například.

Chcete-li mozku vašeho dítěte dopřát nějaké jídlo s glukózou, které mu pomůže usnout a trochu pomůže s uklidněním, můžete do stravy přidat nějaké celozrnné sacharidy, jako například:

  • maniok
  • amarant
  • pohanku
  • proso
  • bobule (nepřehánějte s denním množstvím)
  • občas cuketa a dýně

Dělejte to pouze s mírou, protože příliš mnoho sacharidů není dobré, ale trochu toho správného druhu je v pořádku. Nejedná se o povolení k přetížení, protože to může stále živit kandidu a skončit vytvářením příliš velkého množství cukru v těle, což způsobuje nárůst inzulínu nebo cukru v krvi.

Přechod u vybíravých jedlíků


Přechod ke zdravějšímu jídlu může být pomalý, ale můžete začít tím, že omezíte nebo odeberete jednu špatnou potravinu po druhé a přidáte trochu jedné nové zdravé potraviny. Každý krok, který uděláte, je krokem správným směrem. Někomu dobře funguje i systém odměn. Zkuste dát jedno sousto něčeho, co chtějí, za jedno sousto něčeho, co chcete, aby jedli.

Ujistěte se, že maso a drůbež jsou ekologické a ryby jsou volně žijící. Nechceme pesticidy, hormony a antibiotika. To vše totiž může přispět k zesílení nevhodných příznaků.

Pokud déle skladujete maso v lednici, vytváří histaminy každý den, kdy tam je. Proto raděj mrazte zbytky.

Také se ujistěte, že strava obsahuje nízký obsah histaminuoxalátu, takže tyto látky nepřispívají k příznakům problémů se spánkem a úzkostí.

Užitečná je BIO zelená a brukvovitá zelenina. Saláty, květák a brokolice jsou dobré možnosti. Začněte s malým množstvím zeleniny, protože vláknina může být zpočátku obtížně stravitelná se slabým trávicím systémem.

Ořechy jsou dobré (kromě arašídů a kešu) a olivy a za studena lisovaný extra panenský bio olivový olej a panenský kokosový olej jsou dobré pro mozek. NEDÁVEJTE rostlinné oleje nebo kukuřici, jsou špatné. Raději se vyhněte i hrášku a fazolím, protože mají vysoký obsah zánětlivých lektinů, stejně jako lilky, rajčata, brambory.

Mnoho lidí se silně přemnoženou kvasinkou, zejména děti s autismem, mohou potřebovat přísnější dietu po dobu až jednoho roku. Striktní dietou pomůžete přerůstání kvasinky. Pamatujte si, že se dívámte na dlouhodobé výsledky. Nejedná se o krátkodobou opravu.

Detoxikujte svůj domov

Kromě potravin, které nejsou organické, se také ujistěte, že vaše dítě není kontaminováno jinými jedy. Udělejte si domácí detox odstraněním všech chemických saponátů nebo chemických čisticích prostředků. Používejte pouze netoxický, zdravý šampon, mýdlo, pleťové vody a zubní pastu.

Vytvořte ochranu domácího prostředí tím, že se ujistěte, že váš domov je bez plísní, pijete pouze čistou vodu s kvalitním filtrem, máte ochranu proti elektromagnetickému poli.

Začněte s jakýmkoli novým doplňkem nebo novým jídlem v minimálním množství, abyste otestovali reakce. Problematické střevo je slabé a bakterie ve střevech budou potřebovat čas, aby se přizpůsobily, takže během tohoto přechodu můžete vidět, jak se třeba vyvine nějaké pro vás nové chování. Jít kupředu pomalu je vždy moudré.

Během této doby mohou být užitečné látky vázající toxiny, jako je např. kvalitní BIO aktivní uhlí, pokud se objeví příznaky. Tělo také nemůže bojovat s kandidou, když jsou přítomny těžké kovy.

Velmi důležité je zůstat dobře hydratovaný čistou vodou z kvalitního vodního filtru!

Tagy:
Jsem specialista v oblasti funkční výživy. Pomáhám lidem, od prenatálního věku až po pokročilý důchodový věk, najít vhodný výživový styl a velmi často i řešení jejich zdravotních problémů skrze správně volenou stravu. Svou práci již vnímám jako poslání – díky ní mohu dělat lidi zdravější a šťastnější! Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *